maanantai 17. helmikuuta 2014

Tokoa ja teknisiä ongelmia

Nyt on niin, että läppärini ei suostu avaamaan tämän blogin päivityssivuja. Fataalia birhettä, konka voi olettaa jatkuvan, se ilmoittaa. IPad näköjään avaa, mutta ei tämä pitkien tekstien vempain ole.

Joka tapauksessa on tokoiltu viime aikoina oikein a h k e r a s t i. Jopa kahdesti viikossa parina viikkona. Voittajan liikkeistä kaikissa on taidettu vähän edistyä, mutta loppua eli koevalmiutta ei vielä,ole näkyvissä. Ruudussa on muutaman kerran tehty lähetyksiä lennosta kahteen ruutuun, ja nyt Raiku taitaa olla hahmottanut nistä on kyse. Tänään tehtiin viimeisellä lähetyksellä liike kokonaisena, ja onnistui, ihan loppuasentoon asti. Luoksari on kohtalainen, seisominen vähän venyy kun lähtövauhti on niin kova, mutta liike täytyy aina ottaa kokonaisena, muuten Raiku menee ihan sekaisin ja tekee pysäytyksissä mitä vaan. Se on oppinut liikkeen sarjana, eikä kuuntele käskyjä, joten olkoon. Kaukot muuten hyviä, sieo-maa vähän edistää. Ehkä ei pyritäkään täydellisyyteen? Metallikapulan kanssa ei ongelmia, tuo välillä jopa laukalla. Suurin ongelma on tunnari, johon Raiku on kehittänyt jonkun psykojutun. Jos ottaa väärän ja pyydän jättämään, menee helposti lukkoon eikä meinaa tehdä enää mitään. Sen kanssa nyt sitten on temppuiltu vaikka mitä - välillä kaikki menee hienosti, välillä sitten taas ei. Seuraamiskuviot ovat olleet tauolla kun on keskitytty näihin kaikkiin voittajan omituisuuksiin. Noudon kapulalle varastamista on hillitty takapalkalla niin että välillä saa palkan pelkästä istumisesta, välillä noudosta, tuntuu toimivan. Raiku, takapalkkakoira. Mutta hyvällä vireellä se tekee nykyään joka kerta.

Kerran tässä käytiin teekemässä pk-esteetkin, ja ne oli hienot. Muuten pk-liikkeet ovat olleet tauolla nekin. Paikallamakuuseen ja kentällemenoharjoituksiin  pitäisi saada vieraita koiria, Urho-mudin kanssa homma on jo ihan liian helppoa ja tuttua.

Aihki hönttää aina Raikun treenaamisen jälkeen jotain. Etsii piilotettuja leluja. Seurailee. Tekee jääviä. Ja haukkuu ja haukkuu, silmät loistaen. Ei se enää kauaa viitsi, mutta täysillä sen minkä tekee. Muuten näyttäisi olevan ihan kunnossa: juoksee lenkeillä haukkumassa lintuja pusikoissa, kantaa keppejä, kerjää nameja, ja komentaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti