sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Lumijälki, esineitä ja vähän tokoa

Tänään mentiin taas Pärnälle trenailemaan. Pärnälle oli satanut noin sentti lunta, joten jäljestäminen oli siitä hauskaa, että pystyi tarkkaan näkemään mitä koira teki. ALoitettiin kuitenkin esineruudulla, joka oli kapea mutta syvä. Kaksi esinettä takarajalla. Ensimmäisen esineen Raiku haki kovaa vauhtia mennen tullen. Toinen esine olikin sitten taas hankalampi. Lähti reippaasti mutta hidasti, etsi kyllä ja eteni takarajallekin, mutta ei löytänyt esinettä. Kolme kertaa lähetin ja aina se taakse asti päätyi, mutta esine ei noussut Tehtiin sitten näytöllä ja tas oli vauhtia kuin ensimmäisellä esineellä. Edelleen se etsi esinettä aika kauan, mutta etsi kuitenkin ja toi reippaasti.

Raikun jäki tehtiin niin, että se alkoi lumen peittämältä nurmelta ja jatkui nurmea ja tietä pitkin. Jäljellä oli kaksi sitä vanhempaa harhaa ja yksi uudempi, kaikki tarkoittamattomia. Nosto ihan kohtalainen ottaen huomioon viime aikojen sekoilut, eteni melko suoraan ja lähti heti oikeaan suuntaan. Kahdelle ensimmäiselle (vanhalle) harhalle olisi heti lähtenyt jos olisi päässyt (kahden ihmisen ja yhden koiran jäljet näkyivät lumessa). Jatkoi omaa mutta taas kohta oli menossa harhaan ja meinasi lannistua. Jatkoi kuitenkin, ja välillä jäljesti suorastaan juosten ja ihan tarkkaan askelten päällä. Kaikki kuusi keppiä nousivat - ne olivatkin hyvin hajustettuja. Hyvä harjoitus.

Lopuksi vähän tokoiltiin. Noutoja, jotka ihan hyviä, tosin viimeisellä en pitänyt namilla istumassa, ja sekunnin karkasi. Äh. Ruutu oli hieno, meni ihan kylmiltään suoraan ruutuun. Luoksarissa ennakoi vähän seisomista, muuten hyvä. Tehtiin kokonaisena liikkeenä ja edessä istumisesta takapalkalle. Tunnarissa etsi yhtä omaa lumen alta, siinä ei ongelmaa ja haisteli ihan kunnolla.

Aihki kävi esineruudussa ja vähän etenemistä autettuna löysi esineensä. Muuten se sai vaan juoksennella lenkillä Raikun, Närrin ja Soljan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti