keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Luopumisharjoituksia

Tällä viikolla rallitreeneissä oli kolme toimintapistettä, joita sitten kierrettiin. Tassun kanssa aloitettiin käännöksiä sisältävästä pisteestä, joskin sitä ennen tehtiin maassaoloharjoitusta että Tassun pää kasautuisi. Käännösharjoitukset menivät ihan hyvin, pientä vinkumista tosin, mutta muuten. Kun niihin kyllästyttiin otettiin ihan oma-alaitteisesti sivulla peruuttamista ja se menikin hienosti, peruuttaa suoraan ja rauhallisesti.
Seuraava toimintapiste olikin Tassulle sitten ahdistuksen paikka. Maahan oli siroteltu kaikenlaisia ihania leluja ja parissa purkissa lihapullaa, eikä niitä saanut ottaa. Menin ohjeen mukaan keskelle aluetta, Tassu sivulle ja joka kerran kun se lopetti lelun tuijotuksen ja katsoi minuun, naksautin. Yksi lelu siellä oli, jonka kohdalla tämä ei kerrassan onnistunut, Tassu ei pystynyt lopettamaan sen himoitsemista. Se oli raukka koko treenin ajan selvästi stressaantunut, kun joutui niin pitkään toimimaan omaa sisintä haluaan vastaan. Yritin sitten lopuksi leikittää sitä, mutta oma lelu ei ollut mitään luovutettujen rinnalla.
Viimeinen piste oli ohjattu eli Niina oli siinä tarkkailemassa. Se oli pieni radanpätkä, pari käännöstä, hyppy ja sen jälkeen eteentulo ja vielä viimeisenä liikkeesta maahan. Ensimmäinen versio meni rauhoittavissa sijaistoiminnoissa, katseli muualle, haisteli maata ja hyppi vasten. Ohjaaja sai moitteita siitä, että ei alkoi hermostua koiralle vaikka itse ei ollut yhtään kannustava - eli oma vika. Toinen kierros menikin sitten jo paljon paremmin ja kolmas oikein hyvin. Emännälle annettiin ohjeeksi, että ei pidä kauhean ylenpalttisesti kehuakaan, koska sitten Tassu kiihtyy liikaa - pitää "huokua" sellaista iloista ja innostavaa mielialaa sinne koiran suuntaan. Hmm. Mitenkähän sitä emäntäparka osaa trenata "huokumista"?
Raiku ei juurikaan ole pässyt treenaamaan, mitä nyt lenkeillä joutuu tekemään jonkun tempun kun alkaa kerjätä nameja. Aina joskus ollaan tehty joku yksittäinen mestarin liikekin, ja kyllä Raiku ne yksittäin osaa, mutta rataharjoituksia se tarvitsisi. Mestarin rata on vaan niin isotöinen, että ei koskaan tule tehdyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti