lauantai 7. tammikuuta 2017

Seuraamiskoulussa

Mentiin Tassun kanssa kolmen kerran seuraamisen tehokurssille koirakoulu Napakkaan. Mainoksessa luvattiin että siellä koiralle saa innokkaan ja teknisesti oikean seuraamisen joten saas nähdä. Koulu oli tekonurmipohjaisessa sisähallissa ja paikalla oli kaksi muuta koiraa. Alkuun Niina selitti kurssista ja seuraamisesta ja enimmän osan aikaa Tassu makasi maassa vain vähän vinkuen. Ei siis haukkumista, mikä on jo edistystä. Sitten aloitettiin perusasennoilla. Alkuun teki monta oikein hyvää, mutta sitten keinonurmi voitti ja Tassun nenä liimautui siihen. Hetkeksi sen sai siitä irti narupallolla ja hihkumisella mutta sitten lattia voitti. Vaihdettiin lopulta eri nurkkaan ja se vähän auttoi. Vinojen sivuaskelten treenissä Tassu oli jo ihan mukana ja tarjoili kontaktiakin. Loppuun kaikille annettiin leikkuulaudan kokoinen puualusta jolla tehtiin vanhaa pesuvatitreeniä ja siitähän Tassu tykkäsi, pyörhti perusasentoon kerta toisensa jälkeen. Niinalta sai hyviä neuvoja Tassulle ja emännälle veilä enemmän. Emännän täytyy nostaa viretilaansa vähintään sataan, antaa selvästi innokasta palautetta, koska Niinan mielestä Tassu reagoi sosiaaliseen palkkaan todella hyvin, siis jos palautetta annetaan tosissaan iloisesti. Muihin koiriin Tassu ei juurikaan reagoinut, edistystä sekin.

Muuten ollaan treenailtu silloin tällöin sitä sun tätä. Raiku lähinnä rallin voittajaliikkeitä mutta aina välillä vähän tokoa ja tottistakin että se saa osaamiskokemuksia. Tassu on tehnyt kaikenlaista, opetellut jääviä, tehnyt hyppynoutoja agilitymuurin yli, harjoitellut luoksetulon pysähdyksiä pallon kanssa ja sen sellaista. Kartion kierron se on oppinut, lähtee kiertämään kovaa vauhtia vaikka kuinka kaukaa ja kovaa vauhtia. Kapulallekin se on pari kertaa avannut suunsa istuessaan edessä, tosin pitänyt sitä vain kaksi sekuntia, mutta pientä edistystä tämäkin. 

Ennen joulua käytiin rallytokoryhmien pikkujoulussa jossa oli möllirata. Tassukin pääsi kokeilemaan, arvelin että viisi estettä se voisi selvittää. Vaikeaa kuitenkin oli, hallissa oli outoja ihmisiä ja ulkoa kuului lumiauran meteliä ja Tassun täytyi koko ajan reagoida niihin. Kyllä me ne viisi kylttiä kuitenkin selvittiin, välillä ihan hienostikin. Koska rata oli alokasluokan rata Raikulle se oli todella helppo ja motivoiva, teki innolla ja tarkkaan. Kerran se kyllä yritti siirtyä oikealle puolelle, arveli varmaan että kohta se kuitenkin taas alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti