sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Viikoittaiset jäljet

Tänään mentiin Selkien suunnille jälkeilemään. Paikassa on korkeita mäkiä ja sekametsää, jäkäläisiä rinteitä ja varvikkoa. Ensin tietenkin tehtiin esineitä. Tassu aloitti ja nyt ei mennyt ihan putkeen. Ensin se etsi hyvin mutta ei löytänyt. SItten näytöllä, löysi mutta ei lähtenyt tuomaan. Sitten heiteltiin esinettä ihan lähelle ja heti kun se nosti otin lelun ja se juoksi siihen. Yksi on, että se on oppinut että kun on tuonut esineen joutuu autoon. Täytyy jättää tämä hautumaan. Raiku sen sijaan teki todella hienon esineruudun, haki kaksi esinettä ja molemmat kovaa vauhtia. Mikähän sille nyt on tullut.

Tassun jälki oli noin 300 metriä, meni aika jyrkkää rinnettä ylös ja kierteli siellä. Vanheni tunnin. Nostatin jäljen noin kolmesta metristä, ensin se haisteli takajäljen ja sitten lähti hyvin määrätietoisesti etenemään oikeaan suuntaan. Liina kierällä se meni mutta ei ryysimällä vaan tasaista tahtia matalalla nenällä iahn tarkkaan jäljen päällä. Kahdesta kulmasta toinen ihan täydellinen, toisessa teki tarkistuskierroksen. Kahdesta välipurkista ensimmäiselle pysähtyi, toista haisteli mutta olisi jatkanut matkaa. Sama loppupurkilla. Sillä on tosi kova jälkimotivaatio, selvästi laji josta se tykkää. Pitä talvella muistaa opettaa kepit ihan erikseen.  Jos vielä muutaman jäljen saisi tehdyksi ennen lumien tuloa.

Raiku jälki meni yhtä rinnettä ylös ja alas ja toista ylös ja alas. Nosto jyrkkään ylämäkeen oli ihan nappiin. Maasto oli välillä jäkälää, välillä tavallista metsänpohjaa. Välillä se joutui olemaan tosi tarkkana mutta loppua kohti se ajoi taas niin itsevarmana että jätti viidestä kepistä kolme metsään. Pitää taas alkaa kiinnittää huomiota tähän keppiasiaan.

Treenin jälkeen lenkkeiltiin taas Närrin ja Soljan kanssa. Raiku ja Närri päättivät yhteistuumin että Tassulle pitää näyttää sen paikka ja jahtasivat sitä, panivat sen uudelleen ja uudelleen selälleen ja ärisivät sille. Aina kun ne lopettivat Tassu hyppäsi jomman kumman päälle vaatimaan lisää. Sille ei olisi kyllä tehnyt yhtään pahaa vähän lannistua, se kun todella kuvittelee itsestään vaikka mitä. Mutta Tassua ei ihan vähällä lannisteta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti