lauantai 31. lokakuuta 2015

Ralli- ja porokoiratokoilua

Eilen rallissa oli ohjatut treenit, teemana takapään käyttö erityisesti oikealla. Ja tämä erityisen vaikeaa. Aloitettiin puoltavaihtavilla käännöksillä, jotka onnistuvat namilla mutta ei ilman. Ihan lopussa onnistui oikeallakin puolella niin että käsi oli aika korkealla, joten ehkä jonain päivänä. Oikealla seuratessa tehtiin pientä neliötä mutta aika laiskasti Raiku takapäätään käytti. Loppuun seiso - maa -jumppaa, se meni tietenkin läheltä hyvin. Muuten se oli oikein reipas ja yritti kyllä kovasti.

Tälle päivälle oli varattu Joan halli porokoiratokolle, neljä porokoiraa, puolitoista tuntia. Kaksi settiä, joista toinen Raikun, toinen Tassun kanssa. Tassu teki settinsä ensin. Lähinnä se taas reuhasi lelun kanssa, juoksi hakemassa kapulaa ja reuhasi lelun kanssa. Kokeiltiin tokohyppyä mutta kun korkeuslautoja vähennettiin siinä sen nenän edessä se päätteli että tässä on jotain vaarallista ja alkoi haukkua ja kiertää hyppyä. Saatiin kuitenkin muutama ihan hyvä hyppy edestakaisin palkaten ja eiköhän se seuraavalle kerralle ole unohtanut hypyn vaarallisuuden. Muutaman kerran perusasentoon, sen se osaa kyllä hienosti ja ihan vaan askelseuraamisia. Liikkeestä seisomista imutuksesta, toisella kerralla älysi, että se seisominen on se juttu ja seisoi tarpeeksi kauan että sain pallon heitetyksi sen taakse. Tehtiin yksi ruutukin sinne viedylle lelulle ja se meni hyvin - Tassu on siten ensimmäinen porokoiristani joka lähtee myös "kuolleelle" lelulle eli sitäkin voi nyt käyttää. Pari kertaa se aikoi ryhtyä haistelemaan maata mutta sain sen aika helposti siitä pois. Innoissaan Tassu oli, ei olisi millään lähtenyt hallista vaan teki nelivetojarrutuksen ovella. Ainakin se tykkää "treenaamisesta" vaikka ihan kauheasti se ei ole edistynyt oikein missään. Kuvittelen opettavani ensin vain asennetta ja sitten joskus jotain muutakin :)

Raiku teki vuorollaan ensin hyppynoudon (varasti) ja sitten kylmiltään tyhjään ruutuun - ja sinne meni ja suoraan maahan! Tehtiin vielä toinen ja palkan jälkeen siitä vielä loppuosa, jossa varmistin namilla lähelle tulon, se kun jää tosi kauas seuraamaan muuten. Loppuun kokeiltiin ohjattua noutoa, seuraaminen ja merkille jättö ja yksi kapula muutaman metrin päässä suoraan vasemmalla. Lähti hyvin kapulalle mutta oli sitä mieltä että siellä olisi pitänyt olla namialusta ja vasta useammalla käskyllä otti kapulan. Toisella toistolla ei ongelmia tässä eli ihan hyvä. Kolmannelle laitettiin kapula toisellekin puolelle mutta ohjasin sille vanhalle ja hyvin meni. Vielä yksi tunnari, jossa toi oman mutta todella epävarmasti ja kysellen. Hyvät treenit kaikkineen.

Treenin jälkeen lenkkeiltiin vielä toista tuntia Pärnävaaran maastossa ja kotiin tuli kaksi hyvin uuvuttunutta koiraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti