torstai 28. toukokuuta 2015

Tokoiluja

Raviradan parkkiksella oltiin. Tassu sai aloittaa. Tein sille pienen jäljen nurmikolla, jonka piti olla nurmikko mutta joka muuttuikin yhtäkkiä hiekkamaaksi. Jäljellä oli Tassun ruokanappulaa, josta se tykkää joka paikassa - jos se nyt ahneuksissaan edes huomaa mitä suuhunsa laittaa. Tassu muisti mikä juttu oli ja jäljesti kyllä hienosti kun ottaa huomioon että jälki kulki suunnilleen hiekalla. Vähän se nyt kulki namien ohi, mutta suunta oli koko ajan eteenpäin, nenä maassa ja perille päästiin. Sitten leikittiin taisteluleikkiä, Tassu alkaa murrata oikein tosissaan heti kun se ottaa lelusta kiinni. Äärettömän ahne ja taisteluhaluinen. Heittämisestä se ei selvästikään kauheasti innostu ainakaan vielä. Leikin välissä pari perusasentoa, joissa piti hyvin kontaktia. Loppuun luoksetulo, jossa appari piteli Tassua kiinni ja kun se vapautettiin, se tuli kyllä maailmanennätysvauhtia.

Raiku teki voittajan liikkeitä periaatteella tehdään ensin kaikki väärin, sitten voi tehdä oikeinkin. Luoksarissa ensimmäinen läpijuoksu vaikka piti pysähtyä, ruutuun meni hyvin mutta kun toisella kerralla tein koko liikettä, lähti perään kun käännyin ruudun edessä. Kaukoissa pysyi suunnilleen paikoillaan, mutta kaksi käskyä maa - seiso ja seiso -maa. Otettiin sitten ihan läheltä, ne tietenkin hyviä. Tunnarissa ekalla nosti ensimmäisen mikä eteen tuli. Uudella yrityksellä haisteli hyvin, jolloin toi oman. Liikkeestä maahan sentään kerralla kunnolla. Seuraaminen alkuun tosi löysää, mutta paransi kun aloin tehdä nopeita käännöksiä. Näillä mennään.

Jokapäiväisessä elämässä Tassulle on kovasti opetettu edestä ja takaa suhahtavien polkupyörien, lenkkeilijöitten ja muitten kulkijoitten sekä koirien ohittamista ilman haukkumista. Jos ehdin ajoissa sanomaan "Tassu katsoo", se ottaa kontaktin ja jättää haukkumisen. Pari kertaa se on itsekin tarjonnut kontaktia sellaisessa tilanteessa, joten jatketaan harjoituksia. Helpoksi tämän tekee se, että Tassu on erittäin kontaktihakuinen pentu, sen saa tulemaan eteen istumaan ja napottamaan silmiin vain sanomalla sen nimen. Lenkillä vapaana ollessaan se tulee heti kovaa vauhtia luokse kun kutsuu, vaikka se olisi Raikun kanssa jotain hommaamassa, ja näyttäisi siltä että sillä on pieni idea jo siitäkin, mitä seis tarkoittaa. Itseluottamus sillä lisääntyy koko ajan, se saattaa tehdä ihan omia pieniä kierroksia hyppelehtien kivien ja kantojen yli. Hauska pentu se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti