sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Jälkiä ja sen sellaisia

Jälleen aloitettiin sunnuntai menemällä Pärnävaaralle jälkeilemään. Raikulle jälki 4, Tassulle 5.

Aloitettiin Tassun jäljellä, noin 10 metriä, pieni kaarre ja yksi nami askeleella. Tassu bongasi jäljen ihan itse, joskin vähän alkuun pyöriskeli. Sitten alkoi ajaa, ja vähän kiire oli, ei läheskään kaikkia nameja syönyt, mutta pysyi tosi hyvin jäljellä. Jälki oli aivan selvästi aivan liian lyhyt, Tassu oli juuri oikein päässyt vauhtiin kun se loppui. Seuraavalla kerralla täytyy pidentää jo - ehkä kahteenkymmeneen metriin?

Raikun jälki lähti kodan takaa metsiköstä, ja ennen jäljen tekoa nähtiin kahden ihmisen ja kolmen koiran menevän polkua. Päätin että tehdä suunnitelman mukaan, eli jälki ylitti polun. Jäljen nosto oli priima, suora jana ja heti oikeaan suuntaan. Polun kohdalla Raiku aivan ilman epäröintiä otti harhan, kuten olin epäillytkin. Kun ei päässyt, valitsi ihan pokkana oman jäljen, aivan kuin se olisi koko ajan tiennyt, että se menee toiseen suuntaan. Jälki jatkui kota-alueen vessan taakse, siitä hiekkatielle ja takaisin metsään, jossa kivikkoa ja kuivia lehtiä. Hiekkatielle tultaessa Raiku jonkin aikaa kierteli aika pitkääkin kierrosta, mutta sitten jatkoi suunnilleen siitä, mistä oli alkanut kierrellä. Metsään menevän käännöksen löysi hyvin. Kaikki kepit nousivat, kuten aina käy kun sillä on haastetta ja se joutuu olemaan tarkkana.

Raikun esineruutu oli pari metriä leveä syvä kaistale. Sinne se jolkotteli, löysi esineen ja jolkotteli takaisin. Hohhoi. Tassulle laitettiin neljä esinettä. Se lähti hyvin tallattuun ruutuun ihan selvästi jäljestämään mutta alkoi sitten tajuta, että ne esineet ovat ne juttu ja kävi ilmaisemaan niitä. Kahta se taas oikein etsi ja oli innoissaan löydettyään.

Käytiin treenien jälkeen pienellä lenkillä ja Tassu sai riehua Närrin kanssa. Sitten epätoivoinen emäntä päätti vielä Raikulle tunnarin ja kaukot. Tunnari muuten ihan kohtalainen, mutta toi kapulan pitkittäissuunnassa suussaan. Kaukot täydeltä matkalta takapalkalla, ne olivat tosi hyvät. Kun Närrikin oli vähän tokoillut, otettiin Tassu vielä leikkimään ja tekemään patukan kanssa juoksemista. Sen se on tainnut älytä :) Yksi perusasento jossa istui oikein topakasti ja otti kontaktia "katsoo" -käskyllä. Kun Tassu tämän session jälkeen laitettiin autoon, se simahti saman tien.

Eilen oli kaunis ilta Jaamankankaalla










1 kommentti: