torstai 30. elokuuta 2012

Tottissessio Pärnällä

Eilen mentiin Pärnävaaralle katsomaan Raikun tottiskuntoa, eli tekemään kisatottis ilman palkkaa, ampumiset ja kaikki. Seuraaminen meni suunnilleen Raikun tasolla, laukauksista sen kontakti hetkeksi laski mutta ei sen kummempaa. Jäävät oikein hyvät. Siihen asti kaikki kunnossa, mutta hyppynoudolla sitten meni sähellykseksi. Se lähti jotenkin yli-innokkaana, kolautti esteeseen ja toi kapulan kiertäen. Heitin uudestaan, se hyppäsi ja jäi sinne seisomaan kapulan eteen, jotain häiriöitä se otti kentän ympärillä liikkuneistä rullahiihtäjistäkin. Sitten hyppyytin sitä yhdessä juosten, niissä ei ongelmia. Jatkettiin estenoudolle, se oli taas vuorostaan oikein hyvä. Eteenmenossa lähti kohti maassaolopaikan merkkeinä olleita ämpäreitä, kolme kertaa piti lähettää että meni suoraan. Eteenmenon jälkeen Raiku meni paikallamakuuseen kun Oili teki omaa settiään. Siinä ei ollut mitään, siellä se makasi eikä laukauksiinkaan reagoinut mitään. Niin että se on siinä ja siinä.

Tottisten jälkeen tehtiin vielä esineruutua. Ilta oli siinä vaiheessa jo täysin pimeä, joten yhtään ei nähnyt mitä koira ruudussa teki. Raiku meni ruutuun monta kertaa, mutta palasi aina ilman esinettä. Todennäköisesti se oli sellaisen löytänyt, mutta kun en vahvistanut kutsulla, jätti sinne. Huoh. Tähän pitää tosissaan panostaa jos sitä aikoo jälkikokeissa käyttää.

Aihki oli melkein koko illan autossa alkulenkkiä lukuun ottamatta. Esineruutua se pääsi tekemään ja revitteli ruudussa keppiensä kanssa. Ihan lopuksi Kaisa meni sille puuvajaan piiloon. Yritin ohjailla sitä vähän pidemmälle metsään, mutta aika kaukaa se otti hajun ja painoi suoraan puuvajan suljetulle ovelle haukkumaan. Kyllä  se vielä osaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti